Selecteer de taal

Automatisering en 
Validatie in de 
Life Science 
Industry

Vanaf 1 november 2010 ben ik als zelfstandig consultant actief. U kunt van mijn kennis en ervaring gebruik maken, door mijn consultancy diensten af te nemen. Ik focus mij bij mijn diensten op Innovatie en kennisoverdracht. Naast mijn werkzaamheden ben ik een actief lid van de ISPE.

Ik ben bereikbaar op +31653630698 of via rene@vanopstalconsulting.nl.  ​Voor meer informatie, zie Contact. U kunt daar ook mijn CV downloaden.

René van Opstal

Papierloos Valideren

Het valideren van geautomatiseerde systemen heeft altijd veel papier opgeleverd dat lang bewaard moet worden. Door van recent beschikbaar gekomen software programma's gebruik te maken kan dit voorkomen worden, terwijl er nog steeds aan de geldende wetgeving voor gevalideerde systemen wordt voldaan.

leES mEEr

Papierloos Produceren

Annex 1 geeft aan dat er geen papier meer gebruikt zou moeten worden bij steriele productie in clean rooms. In een recent uitgevoerd project, waar ik verantwoordelijk was voor het ontwerp van de gehele automatisering, is een papierloos systeem ontwikkeld voor het produceren van steriele vloeistoffen dat voldoet aan de EU GMP en FDA wetgeving.

leES mEEr